Gezocht: vrijwilligers voor ouderen in eenzaamheid

Gepubliceerd op donderdag 7 januari 2021 11.09 u.
De Vlaamse overheid zoekt buddies die het verschil willen maken voor ouderen in eenzaamheid.

Word buddy op FredenFrieda.be

De beperkingen van sociaal contact tijdens de coronacrisis zijn zwaar om mee om te gaan. 1 op 4 bewoners van woonzorgcentra zou nooit bezoek krijgen. Dat zijn 20.000 mensen. Ook thuis zijn er heel wat mensen die een warm contact missen. De Vlaamse overheid zoekt daarom buddies die het verschil willen maken door een kaartje te sturen, te (video)bellen of op bezoek te gaan bij iemand uit hun buurt.

De overheid doet dat samen met de Vlaamse Ouderenraad en andere partners. Via het platform www.fredenfrieda.be worden mensen met eenzaamheidsgevoelens en buddies met elkaar in contact gebracht.

Fred en Frieda maakt extra sociaal contact mogelijk voor wie dat nodig heeft. Op basis van hun interesses en woonplaats matchen we vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen, virtueel of live, via zorgvoorzieningen met geïnteresseerde burgers.

Meld je vandaag nog aan

Wil je je vanop afstand of live engageren om eenzaamheid tegen te gaan? Word dan vandaag nog een Fred of Frieda.

Je houdt op regelmatige basis virtueel contact. Dat kan met een wekelijks telefoontje om te horen hoe het gaat, door een kaartje te sturen of een leuke video door te sturen via chat, door een mooie tekening te versturen of een lieve brief.

Liever contact met iemand ‘in het echt’? Je kan ook als live Fred of Frieda aan de slag gaan, uiteraard wel met respect voor de geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat jij je regelmatig kan vrijmaken om bijvoorbeeld een wandeling te maken.

Laat je creatieve kant maar helemaal los, je krijgt er zonder twijfel heel veel dankbaarheid voor terug!

Info

www.fredenfrieda.be