Gemeente Bekkevoort ontvangt Europese subsidies voor Sportpark De Heide en Oude Jongensschool Molenbeek

Gepubliceerd op dinsdag 11 februari 2020 8.47 u.
De gemeente Bekkevoort ontvangt Europees geld voor de duurzame renovatie van de sanitaire voorzieningen op Sportpark De Heide (27.613,05 euro) en de duurzame renovatie van de verenigingslokalen in de Oude Jongensschool Molenbeek deel 2 (162.373,48 euro).

Dit Europees geld komt van LEADER, dat plattelandsprojecten ondersteunt. De gemeente diende voor beide projecten een subsidiedossier in dat recent werd goedgekeurd.

Duurzame renovatie sanitaire voorzieningen Sportpark De Heide

Sportpark De Heide omvat twee voetbalterreinen, een Finse piste, twee petanquebanen, een beachvolleyveld, een beweegroute, een sanitaire blok en een kantine. Heel wat verenigingen maken gebruik van deze infrastructuur voor hun activiteiten. Ook vinden er evenementen plaats op deze locatie, zowel gemeentelijke activiteiten als die van verenigingen. Al deze verenigingen, sporters en bezoekers maken gebruik van de sanitaire voorzieningen.

Een energiebesparende renovatie van het gebouw laat alle gebruikers genieten van veilige en aangepaste sanitaire voorzieningen.

Duurzame renovatie verenigingslokalen Oude Jongensschool Molenbeek deel 2

KLJ Molenbeek-Wersbeek, fanfare 'De Eendracht', jeugdband 'The Mutes', rockband 'Rotzak' en toneelvereniging 'Bekkevoorts Volkstoneel' (stockage) maken momenteel gebruik van de lokalen van de Oude Jongensschool Molenbeek.

Een energiebesparende renovatie van het gebouw geeft de gebruikers een veiliger onderkomen, aangepast aan hun noden. Bijkomend wordt het grasveld achter en naast het gebouw aangelegd en in gebruik genomen als groene ruimte/speelplein, omheind met streekeigen kleine landschapselementen.