Ga voorbereid op reis

Gepubliceerd op vrijdag 10 mei 2024 10.15 u.
Start je vakantie zonder stress en zorg dat al je documenten in orde zijn. Vraag daarom tijdig een Kids-ID, reispas of internationaal rijbewijs aan.

Belgisch paspoort (= reispas)

Met een Belgisch paspoort bewijs je jouw identiteit in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan twaalf jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kan je naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa. Het Belgisch paspoort bevat ook biometrische gegevens: naast de gegevens over je identiteit en nationaliteit, je handtekening en foto bevat het ook je vingerafdrukken. Het paspoort is 7 jaar geldig voor volwassenen en 5 jaar voor minderjarigen. Best is je paspoort nog altijd minstens 6 maanden geldig. Dit is de minimale geldigheidsduur die sommige landen opleggen.

Meer info paspoort

Maak een afspraak voor een paspoort

Internationaal rijbewijs

Als je naar een land reist dat je rijbewijs (Europees model) niet erkent, moet je een internationaal rijbewijs hebben. Het internationaal rijbewijs is geldig voor een periode van 3 jaar vanaf de uitreikingsdatum. Als het nationale rijbewijs minder lang geldig is, neemt het internationaal rijbewijs die geldigheidsdatum over.

Meer info internationaal rijbewijs

Maak een afspraak voor een internationaal rijbewijs

Kids-ID

De Kids-ID is het elektronische identiteitsdocument voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar. De Kids-ID is niet verplicht en moet je zelf voor uw kinderen aanvragen. 

Met een Kids-ID kunnen kinderen jonger dan 12 jaar ook reizen binnen de Europese Unie en enkele andere landen. In sommige landen moet het kind begeleid worden door een ouder of voogd of beschikken over een ouderlijke toestemming.

De levertijd van een Kids-ID bedraagt +- 3 weken. Vraag de Kids-ID dus op tijd aan. 

Meer info Kids-ID

Maak een afspraak voor een Kids-ID

Reisadviezen

De FOD Buitenlandse Zaken geeft praktische informatie over je reisbestemming, zoals de geldende coronamaatregelen in je vakantiebestemming. Zo kan je met kennis van zaken je vakantie plannen, heel wat problemen voorkomen en de kans op een vlotte reis vergroten. De informatie wordt geregeld bijgewerkt. Je kan deze informatie het best telkens raadplegen vóór je reserveert en vóór je vertrekt. Surf naar www.diplomatie.belgium.be en klik op ‘reisadviezen’.

Meer info

https://www.bekkevoort.be/identiteit-en-reisdocumenten