Erfgoedfietstocht

Bekkevoort is een landelijke gemeente met veel cultureel erfgoed. Samen met de erfgoedraad heeft het lokaal bestuur van Bekkevoort dit waardevol erfgoed gebundeld in een erfgoedfietstocht ‘Van IJzerhand tot Alverman'. De fietstocht loodst je langs oude wegen, waardevolle monumenten, holle wegen ... Je kan m.a.w. proeven van de culturele rijkdom van Bekkevoort.

De erfgoedfietstocht ‘Van IJzerhand tot Alverman' vertrekt aan het gemeentehuis van Bekkevoort (Eugeen Coolsstraat 17). Je kan de erfgoedfietstocht fietsen op eigen tempo en wanneer en hoe je wilt. Je kan kiezen tussen de grote lus of de twee kleine lussen.

Brochure

De fietstocht ‘Van IJzerhand tot Alverman' fiets je aan de hand van een brochure die verkrijgbaar is aan het onthaal in het gemeentehuis en in de bibliotheek.
Verkoopprijs A5-brochure (incl. kaart): € 2.

Maak een afspraak

GPS-coördinaten

Ook de gemeente Bekkevoort wil de GPS-geïnteresseerden een hulpmiddel aanreiken om de erfgoedfietstocht ‘Van IJzerhand tot Alverman' te fietsen zonder de wegbeschrijving te volgen via papier. Hieronder kan je de bestanden terugvinden om de verschillende lussen in te stellen in je GPS-toestel:

Grote lus
Erfgoedfietstocht Bekkevoort 24,2 km.gdb
Erfgoedfietstocht Bekkevoort 24,2 km.gpx

Kleine lus 1 (rood)
Erfgoedfietstocht Assent 15,2 km.gdb
Erfgoedfietstocht Assent 15,2 km.gpx

Kleine lus 2 (blauw)
Erfgoedfietstocht Molenbeek Wersbeek 12 km.gdb
Erfgoedfietstocht Molenbeek Wersbeek 12 km.gpx

Voor de inhoudelijke info van de erfgoedfietstocht ‘Van IJzerhand tot Alverman' (de waardevolle erfgoedelementen binnen de fietstocht) moet je de brochure wel kopen op het gemeentehuis aan het onthaal.

Deel deze pagina