Elke stap telt!

Gepubliceerd op dinsdag 16 november 2021 10.49 u.
Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! Daar is het lokaal bestuur Bekkevoort alvast mee gestart met de campagne "10.000 stappen: elke stap telt!".

Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee in deze campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!

De eerste stap begint bij jouw voordeur

Er beweegt wat in de buurt. Heb je de stappensignalisaties al gezien in onze gemeente of elders in Vlaanderen? Hiermee tonen we dat kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan het gemeentehuis. Of tussen de bakker en de winkel. De komende 4 jaar zet het lokaal bestuur Bekkevoort nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Ook jij kan met deze campagne meer aandacht vragen voor een zorgzame buurt? De gemeente verspreidt gratis leuke raamaffiches die aangeven waarom elke stap telt. Ze hangen op in onze gemeente, bij organisaties, zorgverleners, ondernemingen, handelaars ... en zijn ook daar te verkrijgen. Hang jij ook een affiche uit? Zo laat je zien waarom elke stap telt voor jou of jouw buurt.

Doe mee samen met je buren, je straat of zelfs de hele buurt. Neem 5 affiches mee: hang één affiche achter je raam aan de straatkant en spoor je linker-, rechter-, over-, achter-, onder- en bovenbuur aan om hetzelfde te doen. Hoe meer affiches, hoe meer we elkaar kunnen motiveren!

Volg ook de Facebook-pagina van de gemeente Bekkevoort en van Gezond Leven op de voet voor leuke info en wedstrijden. 10.000 stappen beloont de leukste inzendingen!