Einde vaccinatiecampagne in Den Amer in zicht

Gepubliceerd op dinsdag 27 juli 2021 9.18 u.
Nog tot 15 september 2021 wordt er volop gevaccineerd in Den Amer. Daarna sluit het vaccinatiecentrum haar deuren en kunnen we er weer volop culturen!

De eerste 12-15-jarigen (geboortejaar 2009) uit Bekkevoort, Diest, Halen of Scherpenheuvel-Zichem zijn uitgenodigd voor hun vaccinatie in Den Amer. Duizend 16-18-jarigen kregen al minstens een eerste prik. Daarmee is het einde van de vaccinatiecampagne in zicht. Ook mensen die niet ingegaan zijn op hun eerste uitnodiging of mensen die hun tweede dosis hebben gemist, krijgen nog tot en met 15 september 2021 een laatste kans in Den Amer. 

76.358 prikjes

Op 26 juli 2021 is in Bekkevoort 73,26% van de 18-plussers volledig gevaccineerd. In Diest is dat 71,27%, in Halen gaat het om 73,18% en in Scherpenheuvel-Zichem is 74,26% van de 18-plussers volledig gevaccineerd. Sinds de start van de vaccinatiecampagne op 19 februari 2021 zijn in Den Amer al 76.358 prikjes gezet.

Heb je nog steeds geen uitnodiging gekregen? Kijk eerst na of je uitnodiging onderweg is via www.myhealthviewer.be. Is dit niet het geval? Contacteer het callcenter van vaccinatiecentrum Den Amer via 013/39 19 19.

Het vaccinatiecentrum doet een oproep aan alle jongeren en herkansers om met hun uitnodiging aan de slag te gaan. Bevestig je afspraak of annuleer ze als je niet kan komen. Welke keuze je ook maakt, breng het vaccinatiecentrum zo snel mogelijk op de hoogte van je plannen. Alleen zo kunnen we optimaal iedereen die dat wil snel vaccineren.

Laatste kans

Bijna 2.700 mensen zijn niet ingegaan op hun eerste uitnodiging voor vaccinatie. Zij krijgen nu een laatste kans en zullen per post opnieuw een uitnodiging krijgen. Het vaccinatiecentrum is met de oudste inwoners gestart en is nu volop mensen van geboortejaar 1996 aan het uitnodigen.

Wie in het verleden zijn vaccin geweigerd heeft, moet die weigering eerst intrekken door zijn/haar vaccinatiecode opnieuw te activeren. Enkel dan kan het vaccinatiecentrum je opnieuw uitnodigen per post. Je vaccinatiecode weer activeren doe je in QVAX.

Ook bij de tweede kans op vaccinatie heb je geen keuze welk vaccin je krijgt: je wordt uitgenodigd voor het vaccin dat dan beschikbaar is (Pfizer of Johnson&Johnson).

Tweede dosis gemist

Voor wie door vakantie- of zomerplannen zijn tweede dosis van een COVID-vaccin gemist heeft, volgt er ook nog een herkansing. Daarover communiceert de Vlaamse Overheid begin augustus 2021.