Een mondmasker voor iedere Bekkevoortenaar – eerste bedeling

Gepubliceerd op donderdag 21 mei 2020 9.24 u.
De gemeente bezorgt tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart de herbruikbare stoffen mondmaskers die zeer recent geleverd zijn aan de gemeente. De volledige bestelling is nog niet geleverd, maar gebeurt de komende dagen. Dit houdt in dat de eerste bedeling begin volgende week wordt verdergezet.

Het gemeentebestuur heeft ook een tweede herbruikbaar mondmasker besteld voor iedere Bekkevoortenaar vanaf 12 jaar. Dit mondmasker ontvang je via een tweede bedeling huis-aan-huis, samen met twee filters die de gemeente ontvangt van de federale overheid. Dit zal vermoedelijk tegen begin juni 2020 zijn.

De federale overheid heeft ook voor iedere inwoner een herbruikbaar mondmasker beloofd en besteld. Wij wachten op verdere informatie over de levering en de bedelingswijze. We zullen via de gemeentelijke communicatiekanalen de inwoners hierover informeren. Op www.bekkevoort.be/corona vind je de laatste stand van zaken terug.

Gebruik mondmasker

Hoe je dit mondmasker moet gebruiken en onderhouden, kom je te weten in de aparte handleiding in je enveloppe waarin ook je mondmasker zit.

Het dragen van een mondmasker is verplicht op de trein, tram en bus alsook in de stations, de perrons en de opstapplaatsen van de bus en ook voor schoolgaande kinderen in het middelbaar onderwijs. Het dragen is ten sterkste aangeraden waar de 1,5 meter afstand niet kan gegarandeerd worden en bij het winkelen. In sommige handelszaken heeft de handelaar het dragen van een mondmasker zelfs verplicht.

De basisregels blijven nog altijd van toepassing:

  • Hou 1,5 meter afstand van een andere persoon (social distancing)
  • Was je handen regelmatig met water en zeep (hygiënische reflexen)
  • Blijf thuis als je ziek bent

Gezondheid primeert, draag zorg voor elkaar en voor jezelf.