Een mondmasker voor elke inwoner

Gepubliceerd op maandag 15 juni 2020 12 u.
De gemeente voorziet voor elke inwoner (vanaf 12 jaar) twee herbruikbaar mondmaskers. In het weekend van 13 en 14 juni 2020 vond de tweede bedeling plaats.

Update 15 juni 2020 - tweede bedeling

De gemeente Bekkevoort bezorgde tijdens het weekend van 13 en 14 juni 2020 een tweede herbruikbaar stoffen mondmasker aan iedere Bekkevoortenaar vanaf 12 jaar, samen met twee filters die de gemeente zeer recent heeft ontvangen van de federale overheid.

Op 15 juni 2020 start ook de verdeling van de mondmaskers van de federale overheid via de apotheek.


Update 21 mei 2020 - eerste bedeling mondmaskers

De gemeente Bekkevoort bezorgt tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart de herbruikbare stoffen mondmaskers die zeer recent geleverd werden aan de gemeente. De volledige bestelling is nog niet geleverd, maar zal de komende dagen gebeuren. Dit houdt in dat ook de eerste bedeling begin volgende week zal verder gezet worden.

Lees hier meer over deze eerste bedeling.


Update 18 mei 2020


Update 30 april 2020

Het college van burgemeester en schepenen voorziet voor elke +12-jarige inwoner een mondmasker, dit in samenwerking met de stad Diest, de stad Aarschot, de stad Scherpenheuvel-Zichem en de gemeente Tielt-Winge.

Het was niet makkelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit en om de meest betrouwbare partner te kiezen die voor het nodige aantal kan zorgen en dit zo snel mogelijk. Ondertussen is de bestelling officieel geplaatst. De gemeente houdt hierbij ook rekening met de recente adviezen van de gouverneur en federale overheid.

Samen is gekozen voor een 2-lagig 100% Oeke-Tex katoen-masker, waarin een filter kan geplaatst worden, dat wasbaar op 90 graden is en daardoor meermaals herbruikbaar is.

Samen met jou hoopt de gemeente de bestelde mondmaskers zo snel mogelijk te ontvangen en te verdelen in de tweede helft van mei 2020. Hoe we ze gaan bedelen, daarover communiceert de gemeente Bekkevoort zeker nog tijdens de aankomende weken. Wil je de mondmaskers als vrijwilliger samen met de mandatarissen en personeelsleden mee helpen bedelen in Bekkevoort? Registreer je dan via Bekkevoort Helpt: https://www.bekkevoort.be/bekkevoorthelpt.

Laten we allemaal weliswaar niet vergeten dat de eerdere en huidige maatregelen van het grootste belang zijn en dat mondmaskers een volgende extra stap zijn. Laten we samen nog heel goed de maatregelen opvolgen: afstand bewaren (1,5 m) en je handen wassen!
Niet alleen om elkaar sneller te kunnen zien, maar vooral om al onze zorgmensen opnieuw een meer menselijk leven te kunnen geven.

Uiteraard kan je bij de apotheken en via andere kanalen eveneens terecht voor mondmaskers. Twijfel niet om meerdere maskers aan te schaffen. Het zal voor een lange tijd zijn.

Zorg goed voor elkaar en voor jezelf #samentegencorona


Van zodra geleverd zal de gemeente deze mondmaskers gratis huis-aan-huis bedelen aan alle inwoners. Momenteel heeft de gemeente geen concreet zicht op de leverdatum.

Mondmaskers zullen een belangrijke rol gaan spelen in de versoepelingsstrategie in de strijd tegen het coronavirus.
Afstand houden (social distancing) en de hygiënemaatregelen (regelmatig goed je handen wassen bv.) blijven sowieso belangrijk.

Wil je zelf een mondmasker maken?

Op www.maakjemondmasker.be vind je een sjabloon dat goedgekeurd is door de FOD Volksgezondheid.


* De bijhorende afbeelding is louter illustratief