Een job in de horeca of als huishoudhulp iets voor jou?

Gepubliceerd op donderdag 28 juli 2022 8.58 u.
VDAB organiseert in het najaar van 2022 twee opleidingen in de buurt: voor polyvalent medewerker in de horeca in Diest en voor huishoudhulp in Begijnendijk.

Opleiding polyvalent medewerker horeca in Diest

Zou je graag in de keuken of de zaal van een restaurant, taverne, bistro of fastfoodketen werken, maar mis je de nodige ervaring? Ben je flexibel en gemotiveerd om iets bij te leren? Dan is de praktijkgerichte opleiding polyvalent medewerker horeca iets voor jou. In deze opleiding weken leer je alle technieken en vaardigheden om mee te draaien in een professioneel restaurant.Tijdens je opleiding leer je je vaardigheden aan op de werkvloer.

Praktische informatie

De opleiding start op 3 oktober 2022 in ‘t Molenhuis, Dorpsstraat 45, 3294 Diest en duurt 5 weken. Vanaf het station Diest zal er vervoer worden voorzien naar de plaats van de opleiding. Daarna volgt er nog een stage in een restaurant, brasserie of grootkeuken bij jou in de buurt gedurende 4 weken met 1 terugkomdag per week.

Er zijn infosessies gepland op:

  • 23 augustus 2022 en 19 september 2022 bij VDAB DIest, Oude Baan 48, 3290 Diest
  • 3 en 26 augustus 2022 in het VAC, Dirk Boutsgebouw, Diestsepoort 6/63, 3000 Leuven

Na de infosessie kan je aangeven of je graag de opleiding polyvalent medewerker horeca wil volgen en volgt er aansluitend een motivatiegesprek.
Inschrijven voor een infosessie kan via e-mail: team6028@vdab.be.

Meer info

Alain Machiels, VDAB, 0475/39 52 14, alain.machiels@vdab.be 


Opleiding huishoudhulp in Begijnendijk

Werk je graag dichtbij huis? Breng je graag de kinderen eerst naar school om ze vervolgens na school terug op te pikken? Hou je van afwisseling in je job? Zie je graag onmiddellijk resultaat van je job en vind je het fijn als klanten tevreden zijn? Hou je van orde en netheid?

Waarom kiezen voor een job als huishoudhulp?

Een job als huishoudhulp kun je perfect combineren met je eigen gezinsleven. Je hebt vaste uren. Je kan deeltijds werken. Je werkt kort bij huis zodat je geen verre verplaatsingen moet doen. Je staat vooral in voor de wekelijkse poets, maar je mag ook wat strijken, boodschappen doen, eten bereiden en kleine herstelwerkjes doen.

Er is werk in overvloed: dagelijks ontvangt VDAB vacatures voor huishoudhulpen, ook in jouw buurt. De verschillende dienstenchequekantoren hebben gegarandeerd een vacature die jou interesseert.

Korte opleiding 

Heb je interesse maar weinig of geen ervaring? Geen probleem: in september 2022 organiseert VDAB in Begijnendijk een korte opleiding (maximaal 20 dagen) huishoudhulp poetsen bij mensen thuis.

Infosessie

Kom naar de infosessie op 25 augustus 2022 om 10u bij OCMW Begijnendijk (zaaltje Huis Van het Kind) Kleinesteenweg 2, 3130 Begijnendijk.

Inschrijven kan bij Annick Bergen (VDAB), 0476/95 28 17, annick.bergen@vdab.be