EcoWerf neemt extra maatregelen tegen de hitte

Gepubliceerd op woensdag 24 juli 2019 8.42 u.
EcoWerf neemt extra maatregelen tegen de hitte en vraagt inwoners hun bezoek aan het recyclagepark uit te stellen tot na de dagen met zeer hoge temperaturen

Afvalophaling vanaf 6u

EcoWerf haalt het afval vanaf 1 juli op vanaf 6u, dit zal zo zijn tot 31 augustus. Om de hitte zoveel mogelijk voor te zijn, vertrekken hun 156 chauffeurs en laders naar de 26 aangesloten gemeenten en steden om 6u i.p.v. 7u ’s morgens. Door een uur vroeger te beginnen, kunnen de chauffeurs en laders hun dagtaak beëindigen om 14u in plaats van om 15u. Zo kunnen ze bij de ophaling het heetste van de dag vermijden. Deze maatregel zal zeker zijn effect hebben op de komende dagen met zeer hoge temperaturen.

EcoWerf vraagt dat iedereen het afval buiten zet voor 6u ’s morgens, zo kan de ophaling efficiënt verlopen. 

Recyclageparken

De recyclageparkwachters die de 25 recyclageparken, uitgebaat door EcoWerf openhouden, blijven dat op dezelfde openingsuren doen: van 12.30u tot 19.30u. EcoWerf vraagt aan de inwoners om een bezoek aan het recyclagepark uit te stellen tot na de zeer warme dagen. Zo kunnen onze recyclageparkwachters voldoende drinken en rusten in de schaduw of in hun cabine met airco. Ook zij krijgen materiaal om zich te beschermen tegen de zon en de hitte, zo werden op alle recyclageparken grote parasols geplaatst. Indien een bezoek aan het recyclagepark niet kan uitgesteld worden dan komen inwoners best tussen 17 uur en 19.15u.