E BekkeWarmte

Gepubliceerd op dinsdag 1 december 2020 11.05 u.
Met de activiteiten in het kader van E BekkeWarmte zorgt de gemeente voor warmte en veel licht in het donker tijdens de coronaperiode. Samen komen we erdoor!

Warmste Plekjes

De gemeente Bekkevoort sluit aan bij de Warmste Week van Studio Brussel. Tussen 9 en 21 december 2020 is er in elke deelgemeente een Warm Plekje ingericht. Heb jij een warme wens voor iets/iemand, een hoopvolle boodschap, een hartje onder de riem …? Laat het weten! Je kan hiervoor gebruik maken van de vlam die je vindt in het gemeentelijk infoblad van december 2020 en bij de Bijlagen. Tijdens de Warmste Week kan je jouw wens komen deponeren op het Warmste Plekje in jouw deelgemeente.

Filmpje warmste wensen

De warmste wensen vind je gebundeld terug terug in een filmpje op de Facebook-pagina van de dienst vrije tijd.
Ook op de Facebook-pagina van de gemeente kan je het filmpje bekijken.

Locaties Warme Plekjes

  • Bekkevoort: gemeentehuis
  • Assent: Dorpsplein
  • Molenbeek: pastorij
  • Wersbeek: pastorij

Warmste Inwoner

De gemeente Bekkevoort zet zijn warme inwoners graag in de kijker en wil hen graag bedanken. Daarom is er deze oproep om jouw Warmste Inwoner te nomineren.

Mail je verhaal naar bekkevoort.helpt@bekkevoort.be. Vertel wie je nomineert voor de Warmste Inwoner en waarom! Of maak een kort filmpje (maximum 1 minuut) en stuur dit door via bekkevoort.helpt@bekkevoort.be of via de Facebook-pagina van Dienst vrije tijd Bekkevoort (bericht sturen via Messenger).

Op 28, 29, 30 en 31 december 2020 verzamelt de dienst vrije tijd alle nominaties en maken ze deze bekend via de Facebook-pagina’s van de gemeente Bekkevoort en de dienst vrije tijd en www.bekkevoort.be.

Online workshop ‘Zelfzorg in tijden van corona’

De hele coronaperiode duurt lang. Iedereen wordt ondertussen in meer of mindere mate geconfronteerd met de impact van het coronavirus. Deze nieuwe, onbekende situatie zorgt bij heel wat mensen voor heel wat eenzaamheid, stress, angst en piekergedachten.

Wil je graag nog meer tools en handvaten rond het thema zelfzorg in coronatijd? Schrijf je dan in voor de online workshop op dinsdag 22 december 2020 (19.30u-21u) bij intergemeentelijk preventiewerker en klinisch psychologe Jessica Bertels van Logo Oost-Brabant (0470/55 40 58, jessica@logo-oostbrabant.be). Na je inschrijving ontvang je specifieke informatie over de online tool.

Deze workshop gaat dieper in op de werking van onze hersenen, wat stress met ons doet en handvaten aanreiken om meer rust te vinden. Vaak weten we wel hoe we goed voor onszelf kunnen zorgen maar zetten we dit naar de praktijk. Praktische obstakels en/of belemmerende overtuigingen

Tips over zelfzorg in coronatijd vind je ook op www.checkjezelf.be en www.iedereenok.be.