Drie nieuwe wandelingen in Molenbeek

Gepubliceerd op donderdag 8 april 2021 14 u.
Wandelen in het Hageland is een aparte belevenis. Een unieke mengeling van natuur en cultuur, alles binnen wandelbereik. Vanaf 10 april 2021 ontdek je drie gloednieuwe wandelingen in Molenbeek.

Het start- en eindpunt van deze wandelingen is de Pastorij van Molenbeek (Halensebaan 76 bus 1, 3461 Molenbeek-Wersbeek).

Parking volzet? Aan de overzijde van de Halensebaan is er voldoende parkeergelegenheid aan de voetbalterreinen van Sporting Molenbeek.

Bloesemwandeling

Deze bewegwijzerde wandeling van 12km lang loopt langs de vele fruitboomgaarden die onze gemeente rijk is. Tijdens de bloesemperiode kan je genieten van de prachtige bloemetjes aan de bomen. Kom onderweg heel wat te weten over de bloemetjes en de bijtjes aan de hand van informatieve borden.

Biekeswandeling

Zoem met Bieke de bij langs leuke veldwegen, lekkere fruitplantages en mooie vergezichten. Tijdens deze bewegwijzerde 3 km lange wandeling kom je, aan de hand van enkele infoborden, heel wat meer te weten over de appels en de bijtjes. Onderweg kan je even tot rust komen op een reuzegrote honingraat!

Ridderwandeling

Wist je waarom het Heilig-Hartbeeld in Molenbeek geen duimen heeft, waarom het steegje aan de Kerkstraat ‘Duivelsstraatje’ noemt en waarom je bij nacht en ontij beter uitkijkt voor ‘den Trasser’…?

Ontdek het mooiste erfgoed, de rijke geschiedenis en nachtelijke volksverhalen van Molenbeek-Wersbeek tijdens de bewegwijzerde erfgoedwandeling van 6,6 km (inkorten tot 5 km kan). De wandeling is gedeeltelijk onverhard en is uitgestippeld door de Heemkring en de erfgoedraad Bekkevoort.

Ontdek de Ridderwandeling met de wandelapp van izi.TRAVEL

Je kan deze erfgoedwandeling ook terugvinden in de izi.TRAVEL-app. Deze gratis wandelapp zorgt ervoor dat je tijdens het wandelen meer uitleg, ingesproken verhalen en foto’s van de belangrijkste bezienswaardigheden ontvangt via je smartphone.

Hoe ga je tewerk?

  1. Download in de Apple Store of Google Play Store de gratis app izi.TRAVEL op je smartphone
  2. Zoek in de app naar ‘Bekkevoort: ridderwandeling’
  3. Download de wandeling op je smartphone en zet je locatie aan
  4. Wanneer je de wandeling doet, krijg je automatisch een melding op je telefoon als je in de buurt komt van een toeristische attractie. Je kan dan een tekst lezen, een geluidsfragment beluisteren, oude foto’s bekijken …

Wil je alles op voorhand bekijken of na de wandeling alles rustig nalezen? Dat kan ook.

Als je geen smartphone wil/kan gebruiken, kan je weldra een plannetje van de wandeling downloaden en printen.