DOE-meter: wat vind jij als vrijwilliger en/of verenigingslid echt belangrijk?

Gepubliceerd op maandag 14 november 2022 13.30 u.
Ons lokaal bestuur doet mee met de nationale DOE-meter, een onderzoek naar engagement, vrijwilligerswerk en verenigingen. Zo willen we te weten komen wat al goed gaat, maar ook wat er nog verbeterd kan worden en waar er nood aan is. Doe daarom zeker mee aan de bevraging!

Waarom nemen we deel aan de DOE-meter?

Als lokaal bestuur willen we dicht bij onze burgers, verenigingen en vrijwilligers staan. We willen werken aan een beter beleid voor verenigingen en hun leden/vrijwilligers.

Via het onderzoek komen we te weten wat we al goed doen, waar we kunnen verbeteren en wat jij nog graag zou willen willen.

Hoe werkt het?

Deelnemen aan het onderzoek kan tussen 15 november 2022 en 15 december 2022 op deze link.

We beginnen met enkele basisgegevens zoals je leeftijd, geslacht, gezinssituatie … Nadien gaan we over tot vragen over bredere thema’s over engagement, de ondersteuning vanuit het lokaal bestuur ... De deelname is volledig anoniem.

Geef je mening 

Wat doen we met de resultaten?

Uiteraard gaan we nadien aan de slag met de conclusies uit de studie. Wij engageren ons als lokaal bestuur om de resultaten te gebruiken als basis voor ons beleid, en we zullen de resultaten van het onderzoek publiceren op de gemeentelijke website.

Aanpak

Ons lokaal bestuur werkt voor dit onderzoek samen met Indiville, Give a Day en Bpact. Zij staan garant voor ieders privacy en de kwaliteit van aanpak.

Geef je mening