Cursus Natuurgids

Gepubliceerd op maandag 10 december 2018 9.52 u.
Vanaf 6 februari 2019 vindt in het Bezoekerscentrum Webbekoms Broek een cursus plaats om natuurgids te worden.

De natuur zit vol verhalen, klaar om verteld te worden. Ben je benieuwd naar wat er allemaal leeft bij jou in de buurt? Wil je ook anderen warm maken voor de natuur? Dan heb je alles in huis om een geweldige natuurgids te worden. 

Inhoud cursus

In de cursus Natuurgids werk je rond een brede waaier aan thema’s. Je ontdekt hoe dieren, planten en landschappen samenleven en je krijgt een stevige basis rond ecologie en natuurbeheer. Tijdens de methodieklessen leer je hoe je een boeiende wandeling uitstippelt en groepen gidst. Daarnaast ga je regelmatig op excursie met ervaren gidsen en bezoek je natuurgebieden in de buurt.

De cursus bestaat uit 30 activiteiten, waarvan ongeveer de helft natuurexcursies zijn. De activiteiten worden gespreid over een jaar zodat je de natuur in ieder seizoen leert kennen. Na je eindopdracht ontvang je het getuigschrift van Natuurgids. Met dit getuigschrift kan je later een gidsenbadge van Natuurpunt CVN behalen, na het aantonen van praktijkervaring en gespecialiseerde didactische of inhoudelijke bijscholing. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de cursus.

De cursus Natuurgids is intensief en vereist een zeker niveau van engagement, maar je wordt beloond met een verrijkende nieuwe hobby en kennis voor het leven.

Praktische info

Wanneer?

Zowel de theorie- als de praktijklessen vinden plaats op woensdagvoormiddag van 9u tot 12u. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste bijeenkomst is op 6 februari 2019 en de afronding is op 15 januari 2020. 

Waar?

Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest.

Natuurpunt CVN organiseert deze cursus in samenwerking met Natuurpunt Diest, Bezoekerscentrum Webbekoms Broek en Regionaal Landschap Noord-Hageland vzw

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven