Coronafonds

Gepubliceerd op donderdag 16 juli 2020 19 u.
Op 6 juli 2020 keurde de gemeenteraad de gemeentelijke coronasteunmaatregelen (Coronafonds) goed. Met deze maatregelen wil de gemeente de lokale handelaars ondersteunen, de zorgverleners bedanken en het verenigingsleven een boost geven.

Het coronafonds is opgedeeld in 3 pijlers:


Pijler 1: Bekkevoort zorgt!

De strijd tegen het coronavirus vergde en vergt nog altijd het absolute uiterste van alle zorgverleners in ons land. Ook heel wat Bekkevoortenaren tewerkgesteld in ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuisdiensten, huisartsenpraktijken en andere zorginstellingen geven nog steeds het beste van zichzelf om mensen te helpen.

Het gemeentebestuur van Bekkevoort wil graag haar waardering aan deze doelgroep uitspreken en schenkt hen een set Bekkebonnen die ze bij lokale handels- en horecazaken kunnen inruilen.

Hoe krijg ik mijn Bekkebonnen?

Behoor jij tot de doelgroep? Vul dan het aanvraagformulier in (bij Bijlagen) en bezorg het ingevuld en ondertekend terug voor 30 november 2020:

Als je aanvraag goedgekeurd is, ontvang je je Bekkebonnen via de post in je brievenbus. Deze Bekkebonnen zijn geldig tot en met 31 december 2021 bij de deelnemende handelaars.

Reglement

Het volledige reglement over het Coronafonds pijler 1 vind je bij de Bijlagen.


Pijler 2: gemeente ondersteunt handels- en horecazaken met Bekkebon+20% en Bekkebon

Om de lokale handel en horeca te ondersteunen na de verplichte coronasluiting, lanceert de gemeente Bekkevoort de Bekkebon+20%.

Hoe werkt de Bekkebon+20%?

De gemeente Bekkevoort verhoogt het bedrag van je Bekkebon+20% met 20 %. Met andere woorden: met een Bekkebon+20% van 10 euro kan je aankopen doen voor 12 euro.

De Bekkebon+20% kan je tot en met 31 december 2021 uitgeven bij de deelnemende handelaar of horecazaak van je keuze. De deelnemende handelaars vind je op www.bekkevoort.be/bekkebon. Handelaars die willen deelnemen, kunnen zich ook registreren op www.bekkevoort.be/bekkebon. 

Per adres kan je maximum voor een bedrag van 250 euro aan Bekkebonnen+20% kopen.
Koop je het volledige bedrag niet op, dan krijg je een tegoedbon van de handelaar.

Hoe koop ik een Bekkebon+20%?

  • Online: www.bekkevoort.be/bekkebon
  • Op het gemeentehuis tijdens de openingsuren: maandag (9u-12u), woensdag (13.30u tot 15.30u en donderdag (17u-20u)
  • Aankopen kan tot en met 30 juni 2021

Bekkebon kopen

Een "gewone" Bekkebon heeft een waarde van 10 euro en kan kan je kopen bij de dienst burger- en welzijnszaken zonder beperking van het totale aankoopbedrag door natuurlijke personen, verenigingen, openbare en private instellingen. Deze bon is 1 jaar geldig na aankoop en kan gebruikt worden bij de aangesloten handels- en horecazaken.

De Bekkebon van 10 euro is een uitbreiding van het gemeentelijk coronafonds pijler 2 "gemeentelijk reglement Bekkebon +20%".


Pijler 3: gemeente ondersteunt lokaal verenigingsleven

Alle erkende verenigingen en zaalcomités krijgen dezelfde subsidies als vorig werkingsjaar plus een éénmalige verhoging van 20%. Ze moeten ook geen huur betalen voor het gebruik van gemeentelijke lokalen in 2020.