Compostactie op het recyclagepark: 3+1 gratis én een paar tuinhandschoenen

Gepubliceerd op woensdag 31 augustus 2022 8 u.
In september en oktober 2022 krijg je gratis een paar tuinhandschoenen (zolang de voorraad strekt) bij de aankoop van compost op het recyclagepark. Bovendien krijg je één zak compost gratis als je drie zakken koopt (zolang de voorraad strekt).

Een spons in de grond

Compost voorziet je planten en bomen van een voorraad voedingssupplementen bij de aanplant, of geeft jouw gazon een opkikkertje. In tegenstelling tot meststof geeft compost zijn voedingsstoffen langzaam vrij. Hierdoor krijg je sterke planten die gelijkmatig groeien.

Compost verbetert ook de waterhuishouding in je bodem: het werkt als een spons. Dankzij compost houdt de bodem water langer vast en kan hij meer water opnemen zoals een spons. Dat maakt van compost de ideale partner in de strijd tegen droogte én beschermt je bodem bij felle of langdurige regenval. 

Nieuwe, duurzamere zakken

De zakken waarin de compost van EcoWerf verpakt zit, kregen een nieuwe opdruk en de naam Tuincompost. De belangrijkste verandering zit evenwel in de samenstelling van de zak: de plastic folie bestaat nu uit 50% recyclaat, afkomstig van petrochemie. Sorteer de lege zak bij pmd zodat hij gerecycleerd kan worden.

100% natuurlijk kwaliteitsproduct

Door duurzame tuincompost van EcoWerf te gebruiken, sluit je de kringloop en zorg je mee voor een voetafdrukvermindering. Compost is een 100% natuurlijk product. Tuincompost van EcoWerf wordt gemaakt van keuken- en tuinafval en is goedgekeurd met het Vlaco-kwaliteitslabel: het is gegarandeerd stabiel, bevat geen kiemkrachtige (onkruid)zaden of ziektekiemen, en is humusrijk.

Wanneer loopt de compostactie?

De compostactie van EcoWerf en Vlaco loopt van 1 september 2022 tot 31 oktober 2022 (zolang de voorraad handschoenen en zakken compost strekt).

Waar koop ik dit tuincompost?

Zakken tuincompost van 40 liter kan je kopen op het recyclagepark. Een zak kost € 3,50.

Meer informatie over de aankoop van compost in grote hoeveelheden, levering aan huis, compostgebruik of samenstelling vind je op www.ecowerf.be.

Wil je alles weten over de voordelen van compostgebruik in het najaar?

Surf dan naar www.ecowerf.be/compost-gebruiken-in-het-najaar

Info

EcoWerf, 0800/97 0 97, www.ecowerf.be