Brand Oude Jongensschool Assent: opkuiswerken en oplossingen voor verenigingen, school Assent en buitenschoolse kinderopvang

Gepubliceerd op donderdag 23 augustus 2018 19.39 u.
Op 18 augustus 2018 is er een brand geweest in de Oude Jongensschool in Assent met rook- en waterschade aan de lokalen en het materiaal als gevolg. Volgende week (laatste week van augustus 2018) start een gespecialiseerde firma er met opkuis- en reinigingswerken.

De opkuis- en reinigingswerken, die beginnen in de turnzaal, zullen ongeveer 10 dagen duren. Daarna wordt in samenspraak met de brandexpert beslist wat de volgende stappen / acties zullen zijn.

Oplossingen voor verenigingen, school Assent en buitenschoolse kinderopvang

Voor alle verenigingen (op eentje na) die gebruikmaken van de Oude Jongensschool in Assent, heeft de dienst vrije tijd een oplossing gevonden. Deze verenigingen kunnen voor hun activiteiten terecht op een andere locatie in de gemeente.
De dienst vrije tijd zal hierover rechtstreeks communiceren met de betrokken verenigingen.

Ook voor de school ’t Minnepoortje is er een alternatief gevonden. Zij kunnen met twee klassen terecht in de lokalen van de scouts in Assent.
Ondertussen is er een oplossing voor BKO Stekelbees (kinderopvang): zij kunnen tijdelijk in de gebouwen van ’t Minnepoortje opvang voorzien.