Boodschap gouverneur en Sven Nys - coronamaatregelen

Gepubliceerd op vrijdag 3 april 2020 16.58 u.
Ook tijdens mooie lentedagen moeten we ons aan de coronamaatregelen houden. Gouverneur Lodewijk De Witte en provinciegenoot Sven Nys willen met een boodschap ons dit duidelijk maken en ons aan het belang van deze maatregelen herinneren.

Boodschap gouverneur

Het zijn moeilijke tijden. Het is lastig. Maar het is nodig, hard nodig.

De maatregelen die we nemen om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, nemen we omdat artsen en ziekenhuizen daar om smeken.

Het slechte nieuws is: het aantal mensen die besmet zijn en het aantal dat moet worden opgenomen, blijft stijgen, beetje per beetje. Dat is de schuld van het virus, daar kan niemand iets aan doen.

Het minder slechte nieuws is: het dagelijks aantal nieuwe besmettingen en opnames gaat niet meer met sprongen omhoog, sinds een week blijft dat op hetzelfde niveau. Dat is de verdienste van jullie allemaal, van iedereen die zich houdt aan de voorschriften: blijf thuis, houd afstand, was uw handen.

Het aantal overledenen in België is tot boven de duizend gestegen. Dat komt hard aan, heel hard. Blijf alsjeblief de maatregelen respecteren. Denk aan de mensen die risico lopen en die kwetsbaar zijn. Als ieder z’n steentje bijdraagt, vermijden we dat de zorg helemaal overspoeld geraakt. Zo zorgen we mee voor hen, die zo hard voor ons allemaal zorgen op dit moment. Zij redden levens voor ons, laten wij solidair de maatregelen volgen, ook voor hen.

Er komen mooie lentedagen aan. Wil je ervan genieten, doe dat, maar met mate en enkel met jouw eigen gezin. Vermijd om met zijn allen naar dezelfde plaatsen te gaan. Blijf in je buurt en zoek nieuwe, minder betreden paden. Blijf op ruime afstand van elkaar.

De pandemie zal nog een tijd duren, we moeten volhouden. Ik wil alle inwoners danken voor de discipline die ze aan de dag leggen. Denk aan elkaar, doe het voor elkaar. 

Lodewijk De Witte

Gouveurneur provincie Vlaams-Brabant


Videoboodschap Sven Nys

Ook provinciegenoot en ex-veldrijder Sven Nys wil ons aan de coronamaatregelen herinneren en het belang hiervan. Zijn videoboodschap vind je bij de Bijlagen terug.