Bekkevoortse bibliotheek stapt in Boekstart-project

Gepubliceerd op dinsdag 10 oktober 2023 11.03 u.
Doordat de Bekkevoortse bibliotheek deelneemt aan Boekstart, kunnen ouders samen met hun jonge kinderen genieten van boeken via twee gratis pakketten.

Boekstart is een project van Iedereenleest dat ouders en kinderen al vanaf jonge leeftijd wil laten kennismaken met boeken en de voordelen van lezen. Zo gaat er een wereld van verbeelding en nieuwe woorden voor hen open.

Twee pakketten

Jonge Bekkevoortse gezinnen kunnen op twee momenten gratis boeken en informatie over voorlezen krijgen:

  • Wanneer ouders met hun kind van zes maanden oud het consultatiebureau Kind & Gezin bezoeken, krijgen ze een Boekstart-babypakket. Daarin zit een stoffen knisperboekje en een infobrochure.
  • Ouders die met hun peuter van 15 maanden in het consultatiebureau komen, krijgen een bon mee om in de Bekkevoortse bibliotheek een Boekstart-peutertas op te halen. In deze stoffen tas zitten twee kwalitatieve peuterboekjes en een brochure over taalontwikkeling.

Bibcollectie

Zo’n bibliotheekbezoek is natuurlijk een goede gelegenheid om de collectie in de bib te leren kennen. Voor de allerkleinsten breidt de bib haar collectie uit met babyboekjes. Vanaf oktober 2023 kan je knisperboekjes, stoffen boekjes en badboekjes in de bib lenen. Ook als ouder vind je er informatie over zwangerschap, de verzorging en opvoeding van je kind en kinderpsychologie. Het bibteam wijst je graag de weg!


De kostprijs van dit project financiert het lokaal bestuur Bekkevoort via de subsidies die verkregen zijn in het kader van het Huis van het Kind.

Boekstart in Bekkevoort is in samenwerking met de gemeente Tielt-Winge, het consultatiebureau Kind en Gezin in Tielt-Winge en Iedereen leest.