Blauwe zone in Bekkevoort-centrum vanaf 1 juli 2024

Gepubliceerd op woensdag 12 juni 2024 10.01 u.
Vanaf 1 juli 2024 wordt er in het centrum van Bekkevoort een blauwe zone (parkeren beperkt in tijd) ingevoerd om de parkeersituatie te verbeteren en de verkeersleefbaarheid te verhogen. De blauwe zone is een gebied waar je alleen mag parkeren met een parkeerschijf.

Deze maatregel zal ertoe bijdragen dat de dorpskern tijdens de winkeluren bereikbaar blijft voor bezoekers van winkels, horeca en bezoekers aan de gemeentelijke gebouwen. Hiermee wil het lokaal bestuur Bekkevoort de lokale economie ondersteunen.

Op de parkeerplaatsen in de blauwe zone geldt, van maandag tot en met vrijdag (met uitzondering van feestdagen) tussen 8u en 18u, het verplicht gebruik van de blauwe parkeerschijf met een maximale parkeerduur van 3u.
Deze blauwe zone geldt dus niet op zaterdag, zondag en feestdagen.

De regels van de blauwe zone gelden ook voor bewoners.

Waar?

De blauwe zone wordt op volgende locaties ingevoerd:

  • Het gedeelte van de gewestweg Staatsbaan (N2) tussen de even huisnummers 118 tot 144 en de oneven huisnummers 173j tot 203 (lengte verkeersplateau), inclusief parking "Statieplein"
  • Het gedeelte van de Eugeen Coolsstraat gelegen vanaf het oneven huisnummer 19 en vanaf het even huisnummer 20 c tot aan de aansluiting met de Staatsbaan (gewestweg N2), inclusief “parking bezoekers gemeentehuis” (het ceremonieplein inbegrepen)
  • De Kamiel Dekelverstraat (de private parkings op Kamiel Dekelverstraat vallen niet in de blauwe zone)

Het kaartje (afbeelding) geeft een visueel overzicht.

De borden, die de blauwe zone aangeven, worden eind juni 2024 geplaatst. Vanaf 1 juli 2024 (startdatum blauwe zone) zijn deze borden zichtbaar.

De betrokken bewoners worden bijkomend geïnformeerd via een bewonersbrief.


Vanaf 1 juli 2024 zal het ook niet meer mogelijk zijn om te parkeren op de personeelsparking aan de achterzijde van het gemeentehuis. Deze parking behoort tot het privaat domein van het lokaal bestuur en is daarom enkel voorbehouden voor het personeel van het lokaal bestuur en de politie.