Bibliotheek Bekkevoort organiseert een tijdelijke afhaalbib en boekendienst aan huis

Gepubliceerd op dinsdag 20 oktober 2020 14.27 u.
Om de verspreiding van het coronavirus te bestrijden, werkt de bibliotheek vanaf 21 oktober 2020 tot en met 4 januari 2021 enkel via een afhaalbib en boekendienst aan huis. De bibliotheek is dus niet meer vrij toegankelijk tijdens de gebruikelijke openingsuren (er is wel een maandelijkse evaluatie).

Afhaalpunt aan de bibliotheek

De bibliotheek organiseert een afhaaldienst voor bibliotheekmaterialen. Hiervoor reserveer je de gewenste materialen via de module Mijn Bibliotheek in de online catalogus op bekkevoort.bibliotheek.be, via e-mail bibliotheek@bekkevoort.be of neem je telefonisch contact op met de bibliotheek (013/46 05 55, bereikbaar tijdens de normale openingsuren van de bib). Vermeld in je e-mail je naam, je telefoonnummer en lenersnummer.

Je kan een pakket van in totaal 10 gedrukte materialen (boeken, strips en tijdschriften) en 5 audiovisuele materialen (dvd’s, luisterboeken) reserveren. De uitleenperiode bedraagt 3 weken (normale uitleenperiode).
In samenspraak met een bibmedewerker wordt de dag van afhaling telefonisch vastgelegd. De boeken worden ingepakt in een papieren zak en samen met het lenersticket op een tafel gelegd in de hal van de bibliotheek. Hierbij worden de nodige preventieve hygiënemaatregelen genomen.

Uren afhaaldienst: dinsdag 14u-17u en 18u-20u, woensdag 14u-17u, donderdag 18u-20u en zaterdag 10u-12u.

Je kan je materialen 24/7 terug inleveren via de inleverbus van de bibliotheek (je vindt deze aan de rechterkant van de hoofdingang van de bibliotheek).

Boekendienst aan huis

Inwoners van Bekkevoort, Molenbeek-Wersbeek en Assent die zorgbehoevend zijn, in quarantaine moeten blijven of zich niet kunnen verplaatsen, kunnen hun boeken aan huis laten brengen door een beroep te doen op de boekendienst aan huis.

Wil je gebruikmaken van de boekendienst aan huis? Neem contact op met de bibliotheek (013/46 05 55, bibliotheek@bekkevoort.be) voor het maken van een afspraak en het doorgeven van je boekenkeuze. Vermeld in je e-mail zeker je telefoonnummer.


Het bibliotheekpersoneel maakt dan een pakket van in totaal 10 gedrukte materialen en 5 audiovisuele materialen (dvd’s, luisterboeken) klaar. Bij dit levermoment respecteren we altijd een afstand van 1,5 meter (social distancing).