Bekkevoortse bib start met afhaaldienst en boekendienst aan huis

Gepubliceerd op dinsdag 31 maart 2020 13.37 u.
De Bekkevoortse bibliotheek begint vanaf 31 maart 2020 met een afhaaldienst voor boeken en strips en een boekendienst aan huis. Zo is er ook in coronatijden voor iedereen in Bekkevoort leesplezier gegarandeerd.

De bib is gesloten wegens de preventiemaatregelen in het kader van de bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. Met de afhaaldienst en de boekendienst voorziet de bibliotheek de leden ook in coronatijden van boeken.

Boekendienst aan huis

De bibliotheek organiseert een boekendienst aan huis voor zorgbehoevenden via het platform Bekkevoort Helpt vanaf 31 maart 2020. 

Wil je gebruikmaken van de boekendienst aan huis? Meld je dan aan op Bekkevoort Helpt: via www.bekkevoort.be/bekkevoorthelpt, telefonisch (013/46 05 65, 013/46 05 93 of 013/46 05 98) of per e-mail (bekkevoort.helpt@bekkevoort.be).

Een bibmedewerker neemt dan contact op met jou en maakt een pakket van max. 5 boeken klaar. Zij spreekt met jou een levermoment aan huis af. Bij dit levermoment respecteren we altijd een afstand van 1,5 meter (social distancing).

Afhaalpunt aan de bibliotheek

De bibliotheek start met een afhaaldienst (voor boeken en strips) vanaf dinsdag 31 maart 2020. Hiervoor reserveer je de gewenste materialen via de module Mijn Bibliotheek in de online catalogus op bekkevoort.bibliotheek.be, via e-mail (bibliotheek@bekkevoort.be) of neem je telefonisch contact met de bibliotheek (013/46 05 55, bereikbaar van maandag tot woensdag). Vermeld in je e-mail je naam, je telefoonnummer en lenersnummer.

Je kan max. 5 (aanwezige) boeken of strips reserveren. De uitleenperiode bedraagt 6 weken.

In samenspraak met een bibmedewerker wordt het tijdstip van afhaling telefonisch vastgelegd. De boeken worden ingepakt in een papieren zak, envelop of krantenpapier en samen met het lenersticket op een tafel gelegd in het sas van de bibliotheek. Hierbij worden de nodige preventieve hygiënemaatregelen genomen.

Meer info

Voor meer info kan je terecht bij de Bekkevoortse bibliotheek (013/46 05 55, bibliotheek@bekkevoort.be, bekkevoort.bibliotheek.be).