Beleefpas

Gepubliceerd op dinsdag 16 januari 2018 10.43 u.
In januari 2018 krijgt iedereen tussen 0 tot 18 jaar uit de deelnemende gemeenten (waaronder Bekkevoort) een Beleefpas in zijn of haar brievenbus. Deze pas wil alle kinderen en jongeren in de deelnemende gemeenten warm maken om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten.

Ontstaan

In het najaar van 2016 sloegen zes gemeenten en OCMW’s (Bekkevoort, Geetbets, Kortenaken, Glabbeek, Linter en Zoutleeuw) de handen in elkaar om een initiatief rond vrijetijdsparticipatie uit te werken voor kinderen en jongeren in onze regio. Zo is de Beleefpas in het leven geroepen.

Welke vrijetijdsactiviteiten? 

Deze activiteiten gaan van theathervoorstellingen en sportactiviteiten tot buitenspeeldagen en vakantiewerkingen. 

Spaarsysteem

De Beleefpas is een spaarsysteem, waarbij kinderen en jongeren punten sparen bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit in één van de deelnemende gemeenten. Wanneer zij de Beleefpas vol gespaard hebben, kunnen zij een gadget ophalen in de bovenvernoemde gemeenten.

Van tijd tot tijd zullen er ook VIP-Beleefpassen verloot worden of te winnen zijn. Met een VIP-Beleefpas krijgen kinderen en jongeren 80% korting als ze aan een vrijetijdsactiviteit deelnemen.
In het beleefboekje, dat je samen met de Beleefpas krijgt, vind je alle activiteiten uit de zes partnergemeenten terug. Bij deze activiteiten spaar je stickertjes.

Extra informatie

Surf zeker eens naar www.beleefpas.be. Op deze website komen er nog regelmatig nieuwe activiteiten bij.