Bedank voorbeeldige chauffeurs in je straat

Gepubliceerd op dinsdag 3 september 2019 15.30 u.
Alle inwoners van Bekkevoort krijgen in oktober de kans de "control cruisers" (voorbeeldige chauffeurs) in hun straat te bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag door een control cruiser-bord aan je raam te hangen.

Op 5 oktober 2019 (tot 31 oktober 2019) lanceert de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) een grootschalige Beloofd!-campagne tegen snelheid in het verkeer.

Control cruiser

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s… chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Maar wat met mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden? Zij krijgen nu een eigen woord: control cruiser. Iedereen krijgt de kans om de control cruisers in hun straat te bedanken.

De nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV. Hun bevraging leerde dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Bovendien leerde het onderzoek dat één op de vier mensen graag actief de automobilisten die het rustig aan doen, wil bedanken.

Daarom is er nu dus de control cruiser: een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen. Een begrip dat in oktober niet zal weg te denken zijn uit ons straatbeeld. In oktober wordt de control cruiser massaal bedankt voor hun verkeersveilig gedrag. Via de borden langs de snelwegen en de gewestwegen in Vlaanderen, maar ook via de bedankborden op de huizen en in de straten waar het er meest toe doet, ook de straten in onze gemeente.

Je eigen bedankbord

Alle inwoners van Bekkevoort krijgen in oktober de kans de control cruisers in hun straat te bedanken voor hun voorbeeldige rijgedrag door een control cruiser-bord aan je raam te hangen.

Wil je graag mee doen? In Bekkevoort kan je een bord afhalen vanaf 2 september 2019 tot 4 oktober 2019 in het gemeentehuis aan het onthaal. Of bestel je eigen bord op www.beloofd.be.

Met dit positief verhaal werken we samen aan een veiliger verkeer!