Afscheid gemeente- en OCMW-raadsleden

Gepubliceerd op maandag 7 januari 2019 10.39 u.
Op 7 januari 2019 vond de installatievergadering plaats in Bekkevoort. Dit is het startschot voor de legislatuur 2019-2024. Een aantal raadsleden vinden we niet meer terug in de nieuwe raden.

Afscheid gemeenteraadsleden

Anne Polleunis (CD&V), Marc Deryk (CD&V), Jean Michotte (SP.a), Heidi Vanderstukken (Bekkevoort Beter) en Alex Vanbets (Bekkevoort Beter) zien we niet meer terug in de gemeenteraad.

Anne Polleunis was gemeenteraadslid van 2003 tot 2018. Van 2007 tot 2012 was zij als schepen bevoegd voor toerisme, middenstand, onderwijs, personeel, administratie en Europa.

Marc Deryk zetelde twee legislaturen lang in de gemeenteraad, van 2007 tot 2018.

Jean Michotte was decennialang actief in de gemeentepolitiek. Hij heeft 30 jaren anciënniteit als gemeenteraadslid. Bovendien vervulde hij ook de functie van OCMW-voorzitter van 1983 tot 1989.

Alex Vanbets heeft 30 jaar op de teller in de gemeentepolitiek. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Bekkevoort. Hij was ook 18 jaar gemeenteraadslid en één legislatuur (1989-1995) lid van het vast bureau van het OCMW.

Heidi Vanderstukken volgde in november 2018 de overleden André Govaerts (Bekkevoort Beter) op als raadslid. Daarvoor was zij in de vorige legislatuur enkele jaren OCMW-raadslid.

André Govaerts was decennialang actief in de Bekkevoortse gemeentepolitiek: de laatste jaren als raadslid, daarvoor als schepen en OCMW-voorzitter. Ook vertegenwoordigde hij de gemeente bij diverse intercommunales.

Afscheid schepenen

Ook André Jonckers (ONS DORP) en Diane Boghe (ONS DORP) nemen afscheid van de gemeentepolitiek. Ze waren twee legislaturen (2007-2018) lang schepen. Diane Boghe was tevens OCMW-voorzitter. Zij startten in 1989. Beiden waren dus zowat 30 jaar actief in de gemeentepolitiek.

André Jonckers is/was vooral gekend als schepen van openbare werken. Het onderhoud van de begraafplaatsen, wegen en het strooien bij winterweer waren zijn stokpaardjes.

Diane Boghe richtte zich als OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken en armoedebestrijding in het bijzonder op de sociale dossiers.

Afscheid OCMW-raadslid

OCMW-raadslid Daisy Lenaerts (CD&V) gaat in de nieuwe legislatuur niet meer zetelen. Zij was OCMW-raadslid van 2006 tot 2018.

Uit de OCMW-raad stromen wel Nathalie Weckx (ONS DORP), Nathalie Putseys (ONS DORP) en Trees Laenens (CD&V) door naar de gemeenteraad. Nathalie Weckx wordt schepen van sociale zaken, onderwijs en voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Bedanking

De gemeente Bekkevoort dankt alle gemeenteraadsleden, OCMW-raadsleden en schepenen voor hun inzet. Als bedanking kregen ze van de gemeente tijdens hun laatste gemeente- of OCMW-raad een cadeaumand met lekkere streekproducten.

Installatievergadering

De nieuwe gemeenteraadsleden en schepenen leggen op maandag 7 januari 2019 (19u) de eed af in de raadzaal van het gemeentehuis tijdens de installatievergadering.
De verkiezing en eedaflegging van de 6 leden en de voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst vinden plaats in openbare zitting tijdens de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn die aansluit op de installatievergadering van de gemeenteraad.