LADY ANGELINA - De Stadsboerin Hallo, ik ben Vlieg en ik wijs de weg naar leuke activiteiten voor kinderen. Meer info op www.vliegjemee.be!

FAMILIEZONDAG
van 11u00 tot 17u00

Theater : De Stadsboerin met Lady Angelina
voor kinderen van 4 tot 8 jaar
aanvang 11u00 en 14u00
toegang : € 5

Lady Angelina leeft als een echte boerin, alleen doet ze dat in de stad. Ze heeft haar vroegere circusleven met bijhorende woonwagen ingeruild voor de grote stad! Maar ook daar blijft ze dus boerin. Want zeg nu zelf, ken jij veel mensen in de stad die een varkentje adopteren ? En ken jij veel groenteboeren die op hun dak een moestuin hebben? Lady Angelina maalt er niet om en tuiniert onverstoorbaar verder, intussen vogeltjes lokkend met haar fluitjes. Zodra ze haar zingende zaag ontplooit, zijn we vertrokken voor een grasgroene trip!

In een aaneenschakeling van vertelsels en liedjes bewijst Lady Angelina dat er zowel in de stad als op het platteland mogelijkheid is om creatief te zijn rond natuur, dieren en planten. Een heerlijke muzikale voorstelling vol leuke groenteliedjes en zotte instrumenten. En wie weet lust je na afloop wel spruitjes?!

van en met Lady Angelina (tekst, muziek), Ivo Haans (gitaar)Randanimatie: 2 workshops van Bamm

Upcycling waardevol kosteloos materiaal
van 15u - 17u
voor 6 - 9 jaar

Oude voorwerpen uit de vuilnisemmer redden en er iets nieuw van maken. Dat is upcycling! Een stofzuiger voor vieze luchtjes, een helm om boze gedachten te verjagen, een telefoon om door de tijd te reizen. Laat je inspireren door hedendaagse kunstenaars en duik de afvalcontainer in om de uitvindingen van de toekomst te ontwerpen. Je tovert afvalmaterialen om tot een wonderlijk nieuw design.


Aanbouwconstructie met hooi en bamboe
doorlopend van 11u tot 17u
voor alle leeftijden

In het begin liggen er enkele balen hooi, een stapel bamboestokken en een hoop nylonkousen. Op het einde staat er een unieke constructie met de meest bizarre vormen. Hooi kan je vlechten, stapelen, binden en plakken. Je kan het ook in nylonkousen stoppen en dan duwen, sjorren en knopen waardoor er bijzondere vormen ontstaan. Met bamboestokken bouw je, samen met alle andere deelnemers, een constructie waarin je je hooivormen aanbrengt. Naargelang je inspiratie maak je het klein of groot. Leef je uit met een bijzonder materiaal met de geur van vroegere tijden of het echte platteland.
Dit is een in-en uitloop workshop.

En verder:
- Boerengolf
- Springkasteel
- Wandeling / zoektocht van 4 km in een lus (vertrek en aankomst boerderij)
- Kookworkshop rond lekkere dessertjes
- Kinderboerderij
- En nog een aantal verrassingen…

Eten en drinken :
- Picknick met frietjes
- Ijsverkoop van de hoeves De Peinwinning en Flappie
- Bar met dranken

Parking:
Er is parkeergelegenheid op 300 m van de boerderij aan de windmolen.

In een fijne samenwerking met en dankzij de hulp van
Boerderij Vandebroeck, Landelijke Gilde, Ferm

Informatie

Wanneer

Prijs

€ 5,00

Waar

Organisatie

Regio Oost