Aardgas

Infrax (netwerkbeheerder) 
Trichterheideweg 8 
3500 Hasselt
www.infrax.be/nl/aardgas

Algemene inlichtingen (werkdagen van 8u-20u en zaterdag van 9u-13u): 
078/35 30 20
Hier kan je terecht met vragen over aanwezigheid van gasleidingen in je straat en mogelijkheid tot aansluiten.

Storingen: 078/35 34 33
Gasgeur: 0800/60 888 (24/7, gratis)

Infrax plant netuitbreidingen in functie van de dichtheid van woongebieden, maar in bijna alle gevallen kan Infrax de aansluiting binnen het jaar realiseren. 
De woningen of percelen in het overzicht van aardgasnetuitbreidingen zijn in de regel binnen het jaar aansluitbaar na verwerking van de aanvraag en uitvoering van de studie. Houd er steeds rekening mee dat dit een indicatieve lijst is en niet bindend.

Adres gevonden?

Aansluitbaar Staat er in het overzicht bij je huisnummer de vermelding "aansluitbaar"? Dan kan je in principe meteen aansluiten op het aardgasnet. Dien eerst je aanvraag in voor je investeringen doet. Zo krijg je een officiële bevestiging dat je woning aansluitbaar is. Lees alles over aansluiten op het aardgasnet.
Aansluitbaar binnen het jaar na aanvraag en studie Staat er in het overzicht bij je huisnummer de vermelding "binnen het jaar aansluitbaar na aanvraag en studie"? Dien zo snel mogelijk je aanvraag in . Infrax plant de netuitbreiding pas in na verwerking van je aanvraag en uitvoering van de studie. 
Niet gevonden? Je adres staat niet in het overzicht? Dan zijn er enkele mogelijke verklaringen:
  • Het gaat om een perceel dat nog geen huisnummer heeft in ons systeem. 
    Controleer of de huisnummers van de buren in het overzicht voorkomen. Is dat het geval? Dan is je perceel waarschijnlijk ook aansluitbaar. Neem contact op met Infrax zodat dit al dan niet kan bevestigd worden.
  • Je woning ligt niet in een netuitbreidingsgebied. Contacteer Infrax om na te gaan wat de mogelijkheden zijn.
  • Je woning is reeds aangesloten op het aardgasnet.