Aanleg nieuw, sterker elektriciteitsnet door Fluvius - Oude Tiensebaan, Tiensebaan, Klauwstraat, Halensebaan, Kiezegemstraat en Herenbosstraat

Gepubliceerd op dinsdag 12 juli 2022 11.38 u.
UPDATE: deze werken zijn uitgevoerd en afgerond.

Vanaf maandag 14 februari 2022 bouwde Fluvius in Bekkevoort, Glabbeek en Kortenaken aan een nieuw en sterker elektriciteitsnet en dit is bovendien klaar voor het ontvangen van nog meer groene energie (zonne-, windenergie ...). Deze werken zijn ondertussen uitgevoerd.


Updates Fluvius


Werken in 3 stappen

Netten (her)aanleggen kan op 1-2-3. Kwaliteit en veiligheid vragen de nodige tijd. Wat Fluvius
wel in 1-2-3 doet, is de manier waarop we onze werken organiseren: in 3 stappen.

  1. Fluvius graaft een sleuf en leggen er de kabels of buizen in. Woningen en winkels blijven bereikbaar, bijvoorbeeld via loopbrugjes. Langere sleuven maken we soms gedeeltelijk terug dicht.
  2. Fluvius verbindt de nieuwe leidingen met het bestaande netwerk en controleert alles grondig.
    Pas als alles in orde is, kan de sleuf terug dicht.
  3. Als Fluvius woningen, winkels en bedrijven aansluit op de nieuwe leidingen, maken ze daarvoor plaatselijke putten, vaak per woning.

Tussen de aanleg van nieuwe leidingen en aansluiting kan een periode van inactiviteit zitten. Dit is volkomen normaal. Nieuwe leidingen moeten eerst grondig getest worden.
Na de werken maakt Fluvius alle putten en sleuven dicht. Dat is veiliger. Als alle aansluitingen zijn gemaakt, herstellen ze het voetpad definitief. De stoepstenen zetten ze vast met wit zand. Dat moet zeker drie dagen blijven liggen om goed in de voegen door te dringen.

Fluvius houdt je op de hoogte 

Bij wegomleidingen of onderbrekingen van de nutsvoorzieningen (gas, drinkwater, elektriciteit en/of telecom) verwittigt Fluvius de aangelaanden op tijd. Zo kunnen ze de nodige voorbereidingen treffen.
Ook als Fluvius een woning aansluit op het nieuwe net, maken ze eerst een afspraak.


Info

Met dringende vragen kun je terecht bij de werfcoördinator, die dagelijks op de werf aanwezig is. Je kunt ook een e-mail sturen naar Fluvius (dossieradministratie.leuven@fluvius.be). Voor een vlotte verwerking, vermeld je daarbij best het projectnummer 355476.

Bijlagen