RSS-feed
A | A | A
Logo UiT in Bekkevoort

Tel. 013/46 05 60
Fax 013/32 29 77
E-mail:
info@bekkevoort.be

U bent hier: Home >> News overview >> Winteravond over wilde bijen

Welke soorten wilde bijen komen er nog voor in het fruitige Hageland?  En wat hebben ze nodig om net hier te leven? Tijdens de winteravond op maandag 27 februari 2017 krijg je een mooi beeld van de topgebieden voor wilde bijen in onze regio! Een inspirerende avond om ook in eigen tuin of omgeving oog te hebben voor wilde bijen.

De populatie van zowel honingbijen als wilde bijen gaat wereldwijd sterk achteruit. Dat is in onze streek niet anders. Bijen zijn nochtans erg belangrijk voor de bestuiving, zeker in de fruitteelt, een belangrijke economische activiteit in het Hageland.
In het kader van het Europees Interreg-project ‘Meer natuur voor pittig fruit’ voerde Natuurpunt Studie onderzoek naar aanwezigheid van wilde bijen op voornamelijk gemeentelijke eigendommen in Bekkevoort en Tielt-Winge. Deze gemeenten tellen immers het grootste areaal aan fruitplantages binnen ons werkingsgebied.

Tijdens deze winteravond krijg je een mooi beeld van de topgebieden voor wilde bijen in onze regio! Vanuit de kennis over de aanwezige bijen zullen ook beheeradviezen geformuleerd worden voor de verschillende gebieden. De winteravond kan ook voor bijenleken heel inspirerend zijn om ook in eigen tuin of omgeving oog te hebben voor wilde bijen.

Praktische info
Waar? Huize Hageland, Oudepastoriestraat 22, 3390 Tielt-Winge.
Wanneer? Maandag 27 februari 2017 van 20u tot 22.30u.
Kostprijs? Gratis.  

Info
Nobby Thys, biodiversiteitsmedewerker Regionaal Landschap Noord-Hageland, 016/61 92 28, nobby.thys@rlnh.be


 

Deze winteravond wordt georganiseerd met steun van de dienst leefmilieu van de provincie Vlaams-Brabant en kadert binnen het project 'Meer natuur voor pittig fruit', gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Meer info: www.grensregio.eu