RSS-feed
A | A | A
Logo UiT in Bekkevoort

Tel. 013/46 05 60
Fax 013/32 29 77
E-mail:
info@bekkevoort.be

U bent hier: Home >> News overview >> Mooimakers: doe mee en win één jaar lang een gratis ruitenwasser

Samen werken aan een mooie zomer, daar wil de gemeente Bekkevoort voor gaan. Daarom zet de gemeente mee haar schouders onder de nieuwe campagne van Mooimakers om zwerfvuil en sluikstort uit het straatbeeld te houden. Met daarbij de boodschap ‘Doe alsof je thuis bent, gooi je afval niet op de grond’. Afval op de grond gooien doe je toch ook niet in je woonkamer.

Doe je mee?
Om deze boodschap zoveel mogelijk te verspreiden, kan je als inwoner een raamkaartje of brievenbussticker aan je woning plaatsen. Er is nog een extra motivatie om de boodschap te verspreiden: je maakt kans op één jaar een gratis ruitenwasser voor jezelf of voor de hele straat. Hiervoor moet je enkel deze poster, raamkaartje of sticker op een zichtbare plaats (huis, gevel, brievenbus of voordeur) op te hangen, er een foto van te nemen en het wedstrijdformulier in te vullen op www.mooimakers.be/ruitenwasser. Opgelet: deze wedstrijd loopt tot 1 september 2017, dus snel deelnemen is de boodschap!

Het raamkaartje en sticker zijn enkel te verkrijgen aan het onthaal of op de dienst grondgebiedzaken van de gemeente Bekkevoort tijdens de openingsuren.

Buurtcomité of vereniging
Plan je met je straat-, wijk- of buurtcomité of je vereniging een straatfeest, barbecue of andere activiteit? Dan kan je onze boodschap mee verspreiden door je straat of terrein mee te versieren en in te kleden met ons campagnemateriaal (vlaggetjeslijn, nadardoek …). Bovendien mag je organisatie dan gratis gebruik maken van herbruikbare bekers, waarbij je aangeeft dat jullie comité of vereniging actief rond het voorkomen van zwerfvuil (vermijden van plastieken bekers) werkt. Wil je comité of vereniging gebruikmaken van dit specifieke campagnemateriaal en de herbruikbare bekers? Neem uiterlijk twee weken vóór je geplande activiteit contact op met de dienst grondgebiedzaken (013/46 05 75, milieu@bekkevoort.be).

En je gemeente doet meer
Naast de organisatie en ondersteuning (fluohesjes, grijpers, vuilzakken …) van de jaarlijkse zwerfvuilopruimacties door vrijwilligers, verenigingen en scholen, blijft de gemeente verder inzetten op het voorkomen van zwerfvuil en sluikstort. De komende maanden zal deze boodschap in het straatbeeld duidelijk zichtbaar zijn onder de vorm van een spandoek, nadardoek, vlaggetjeslijn ... De focus ligt vooral op het voorkomen van zwerfvuil en sluikstort tijdens evenementen, aan bushaltes e.d.

Info
Dienst grondgebiedzaken, 013/46 05 75, milieu@bekkevoort.be