RSS-feed
A | A | A
Logo UiT in Bekkevoort

Tel. 013/46 05 60
Fax 013/32 29 77
E-mail:
info@bekkevoort.be

U bent hier: Home >> News overview >> Handelaars gezocht voor "Zo Dichtblij"

Van 29 april tot en met 3 juni 2017 organiseert de gemeente Bekkevoort i.s.m. Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond Zo Dichtblij die voortbouwt op het succesvolle Met Belgerinkel naar de Winkel.
De gemeente is hiervoor op zoek naar deelnemende handelaars. 

Posters en lotjes
Tijdens de campagneperiode kunnen de deelnemende handelaars leuke posters uithangen met de slogan Fijn je hier weer te zien! en iedere klant belonen met een lot. Op die manier maakt Zo Dichtblij de inwoners bewust van het belang van een bruisende kern, en wordt detailhandel, horeca én ondernemerschap in en rond de kern op de juiste plaats gestimuleerd. Ook diensten, creatievelingen en kleinschalige productie brengen het centrum tot leven.

Deelnemers kunnen hun loten registreren op www.zodichtblij.be en maken kans om een lokale prijs te winnen.

Hoe schrijven handelaars in?
Ze kunnen hun zaak inschrijven op www.zodichtblij.be. De gemeente vraagt om in te schrijven vóór 28 februari 2017, omdat de gemeente tegen dan het campagnemateriaal moeten bestellen. De gemeente bezorgt de deelnemende handelaars het campagnemateriaal vóór de lancering van de campagne.

Prijsuitreiking
Na afloop van de actie plant de gemeente een prijsuitreiking. Deelnemende handelaars kunnen hiervoor een prijs of waardebon schenken. De gemeente vermeldt de naam van de zaak en de prijs op de campagnewebsite.

Activiteiten rond duurzaamheid
Zo Dichtblij gaat nog een stap verder. Tijdens de campagneperiode kan de gemeente bestaande en nieuwe activiteiten rond duurzaamheid in onze gemeente zichtbaar maken. Hoe gaat het in zijn werk? De gemeente vraagt de lokale verenigingen activiteiten op te zetten rond de zes thema’s van de campagne:

  • Wij bouwen aan een ondernemende kern
  • Wij gaan voor een vlotte mobiliteit
  • Wij werken aan een kwaliteitsvolle, groene leefomgeving
  • Wij gaan voor gezonde, lokale voeding
  • Wij werken aan een circulaire economie
  • Wij bouwen samen aan een klimaatneutrale gemeente

Op die manier wil de campagne zoveel mogelijk burgers samenbrengen en Bekkevoort echt doen bruisen! Handelaars kunnen ook meedoen met hun handelaars- of ondernemersvereniging. 

Info
Dienst grondgebiedzaken – milieu, 013/46 05 75, milieu@bekkevoort.be