RSS-feed
A | A | A
Logo UiT in Bekkevoort

Tel. 013/46 05 60
Fax 013/32 29 77
E-mail:
info@bekkevoort.be

U bent hier: Home >> Events >> Infodag over wonen voor senioren

Infodag over wonen voor senioren

Date: 04/26/2017

Location: PC De Mardijk, Halensebaan 100D, 3461 Molenbeek-Wersbeek

Hartje Hageland organiseert op woensdag 26 april 2017 (13u-17u) een infodag rond het thema wonen in PC De Mardijk. De infodag is gericht op senioren en hun kinderen, kleinkinderen.
De toegang is gratis. Iedere bezoeker krijgt ook een gratis drankje aangeboden. Extra leuk dit jaar: voor de (klein)kinderen is er kinderanimatie voorzien.

Aangepast, veilig en zorgeloos genieten van je oude dag
Mensen worden steeds ouder. Het is fijn dat we allemaal meer kans hebben om oud te worden en zo lang mogelijk gezond te blijven. Toch hebben veel ouderen een onaangepaste woning. Hun woningen zijn vaker slecht geïsoleerd, de energiekosten zijn hoog en ze hebben veel trappen. Maar je wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen, in je vertrouwde omgeving. Daarom doe je er goed aan om de mogelijkheden te bekijken om je woning aan te passen aan je behoeften. Zo kan je langer thuis blijven wonen.

Als het echt niet meer lukt om zelfstandig te wonen zijn er nog een aantal alternatieven, zoals zorgwonen, serviceflats of een woonzorgcentrum.

Tijdens deze informatieve dag kan je aan allerlei specialisten vragen stellen over thuis ouder worden of ouder worden weg van huis. Denk maar aan woningaanpassingen, woningdelen, assistentiewoningen en nog veel andere mogelijkheden. Ook de thuiszorgdiensten, OCMW’s en ziekenfondsen zullen aanwezig zijn en ook bij hen kan je heel wat nuttige informatie krijgen. Je komt ook alles te weten over valpreventie, energie besparen en verbouwen. Je kan meedoen aan een sessie seniorengymnastiek en een gratis tombola met een mooie hoofdprijs.

Info
Hartje Hageland, 016/63 95 65, info@hartjehageland.be
www.hartjehageland.be